maanantaitarinoita

maanantaitarinoita

22. marraskuuta 2012

Not your business

 Se päänsärky, joka ain välillä iskee ja kovaa, johtuu varmasti työpaikasta. Meil on homevaurioita lattian alla ja se rempataan enskuussa. Mutta joka kerta, kun meen töihin, alkaa koskemaa päähän. Ensin luulin et se johtuu vaa lipasta mitä joudun käyttää. Tänää tajusin ettei vika oo lipassa, kun tajusin pistää sen löysemmälle.
Ihanaa, viikonloppuna lähen Imatralle. Pääsen ajoissa töistä ja ehdin vielä viimesee junaa. Tärkee.
Opettelin kitaralla uusi kappaleita (chords). Kirjotin  pari ylös ja testasin heti. Kyllä se siitä, kitara vaan ei oo mikään paras.
Ensviikolla pitäs muuttaa, mut miten hitossa kerkeen tekee kaiken? Tuun ensi imatralta ja sitte viel pitäs kamat kasata ja viiä uelle kämpälle, ja töihinki pitäs keretä. Kaiken lisäks Ikeassa pitäs päässä pikkuhiljaa käymää, koska muuten joudun elää ilman keittiönpöytää. Ja meinasin laittaa mm tietokoneen sen päälle, joten se taitaa olla ostoslistalla nyt yks tärkeimpiä. Tiiän jo onneks minkä pöyän aion ostaa.




Hitto että ihmismieli on oikukas. Sitä uskoo muuttavansa tapansa ja oppivansa virheistä. Okei, fakta on että virheistä oppii parhaiten kantapään kautta ja välttää tekemästä uudestaan. Mutta tosiasia on se, että ihmisen synnynnäiset piirteet ja siihen liittyvät luonteenpiirteet eivät muutu. Ei ikinä. Ei toinen ihminen voi käskyttämällä muuttaa toista ihmistä mielensä mukaiseksi. Kuulostaa jopa julmalta muokata toisen käyttäytymistä itselleen sopivaksi, jotta sietää toista ihmistä. Jos toisen tavoista, ajatuksista tai tekemisistä ei pidä, silloin täytyy hyväksyä, ettei niistä tule pitämään. Ellei muuta omaa ajatusmaailmaansa.
        Ihmiset salaavat paljon asioita. Joskus oppii, ettei kaikkea voi salata, mutta omia toimintatapoja ei pysty muuttamaan. Olen itse oppinut, että salassa eläminen on turhaa. Mutta joskus kaikkien ei tarvitse tietää kaikkea. Se pitää muiden oppia, että toiselle pitää jättää salaisuutensa ja antaa niille arvoa, eikä yrittää omin avuin saada salaisuuksia selville. Mitä järkeä siinä on, jos joku tietää sinusta kaiken, etkä voi pitää mitään omana tietonasi? My life, my choises, my problems, my mistakes. Not your business, mind your own problems befoure you talk about mine.



2 kommenttia: