maanantaitarinoita

maanantaitarinoita

25. marraskuuta 2014

Ulkoiset suoritukset heijastavat sisäistä kuvaasi

Vapaapäivänä karkasin koululle liikkumaan, sillä kaipasin energistä ja positiivista minääni.

Oon käynyt pienimuotoista taistelua ajatuksieni kanssa. "Tekisi mieli...mutten viitsi..mutta jos en viitsi...ei tapahdu mitään." Sitten teen sanoista teot, joista kannan vastuuta. Joskus seuraukset voivat olla hyviä, joskus niissä mennään metsään. Mutta kaikelle on tarkoitus, kävi miten kävi. Monesti asiat kulkevat samaan paikkaan eri reittejä pitkin, kuten elämä, jolla on alku ja loppu, mutta monta eri mahdollisuutta. On vain valittava polkunsa.

Josta tulikin mieleen kun pähkäilin taas liian pitkään ja turhaan lähdenkö Alpeille tammikuussa, sillä matkan varattuani en edes muista maksaneeni reissusta lähemmäs tonnia. Oon super-iloinen, enkä malttaisi olla hehkuttamatta reissua. Onhan se nyt jännää lähteä reissuun, missä ei tunne lähes ketään.


Makaillessani kotisohvalla usean tunnin kipeänä, tartuin sattumalta rakkaalta ystävältäni saatuun kirjaan. Luin ehkä kaksi sivua viisauksia, kunnes aloin miettimään omaa elämääni.
Kirjassa puhutaan pelosta. Ihmiset tekevät asioita enemmän pelon, kuin halun kautta. Ihmiset pyrkivät vaikuttamaan elämässään asioihi, jotta erilaiset pelkotilat eivät tulisi toteen. Pelkoja voivat olla muunmuassa syrjäytyminen, arvostuksen menettäminen ja yksinäisyys. Pakko myöntää, että totta. Itsekin teen paljon elämässä väistääkseni ikävät ja pelottavat asiat, kuin että vain saavuttaisin sitä, mitä haluan. Mutta paljon teen myös siksi, että saan itsevarmuutta ja hyvää oloa tekemisestäni. Olen saanut itsevarmuutta ja alkanut arvostaa itseäni iän karttuessa, kun olen jutellut asioistani muutamien samanhenkisten ihmisten kanssa. Minulla on oma erilainen taustani ongelmineen ja olen selvinnyt niistä uskomattoman hyvin. Tuntuu oudolta mutta kiinnostavalta muistella aikaa, kun vihasin itseäni ja pidin itseäni luuserina. Kaikki kuitenkin muuttui, kun muutin yksin asumaan vain 16 vuotiaana. Se oli merkittävä askel se.
Haluan kirjoittaa muistiin lainauksen kirjasta, sillä tätä asiaa oon monesti ajatellut.

Epäonnistuvat ihmiset eivät usein ole motivoituneita, eikä heitä liiemmi innosta se, mitä he tekevät tai mihin he ovat matkalla. Pessimismi estää heitä toimimasta tarmokkaasti. He ovat yleensä passiivisia ja hyväksyvät asiat sellaisenaan sen sijaan, että innostuisivat siitä, miten asiat saattaisivat olla.

Useimmat menestyjät ovay kehittäneet kyvyn luoda selkeitä ja eläviä mielikuvia itsestään haluamansa laisena ja haluamiaan asioita tekevänä ihmisenä. Ulkoiset suoritukset heijastavat aina sisäistä kuvaasi, joten jos näet itsesi erinomaisena puolisona, myyjänä, urheilijana tai kuuntelijana, tunnet olosi rentoutuneemmaksi, itsevarmemmaksi ja osaavammaksi roolissasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti